Amerongen Acupunctuur | Home

Welkom,

Een gezond lichaam en een ontspannen geest is een groot goed. Praktijk Amerongen Acupunctuur biedt Acupunctuur en Chinese Kruidentherapie met als doel een goede gezondheid en balans.
Acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en de W.H.O. (World Health Organisation) erkent deze geneeskunde en beschrijft een vijftigtal aandoeningen waarbij acupunctuur kan helpen.

In mijn praktijk werk ik zowel met de traditionele behandelmethoden, zoals acupunctuur, kruidentherapie, moxa-, cupping- en tuïna- behandeling, als met moderne vormen van acupunctuur zoals de sport-acupunctuur, elektro-acupunctuur en dry needling.

Behandelingen

Acupunctuur

De Chinese Geneeskunde is enkele duizenden jaren geleden in China ontstaan, veel later pas in het Westen geïntroduceerd en wordt nu overal ter wereld toegepast. De geneeskunde kent zijn oorsprong in de filosofische tradities van het taoïsme en kijkt naar de mens als geheel en niet alleen naar de ziekte op zich.

Acupunctuur bij vrouwen

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van gynaecologische klachten. Ik zie veel meisjes en vrouwen die te maken hebben met klachten over de menstruatie, hormonale dysbalans, vruchtbaarheid, zwangerschap, bevalling, borstvoeding, menopauze.

Dry Needling

Dry Needling is een moderne vorm van acupunctuur welke door zowel fysiotherapeuten als acupuncturisten gegeven kan worden.

Chinese Kruiden Therapie

Bij de meeste patiënten wordt de acupunctuurbehandeling ondersteund met Chinese kruidentherapie. Deze therapie bestaat uit het innemen van een aantal Chinese kruiden. Dit wordt ook wel een Chinese kruidenformule genoemd. Chinese kruidenformules zijn uitgekiende combinaties van kruiden die samenwerken om de gewenste effecten van de behandeling te vergroten.

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een behandeling.