Amerongen Acupunctuur | Behandelingen

Behandelingen

Sinds ruim 30 jaar wordt veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit en de veiligheid van acupunctuur. In veel toonaangevende tijdschriften, zoals de British Medical Journal verschijnen de laatste jaren goede overzichtsartikelen over het belang en de waarde van acupunctuur.

Het is goed om met behulp van kwalitatief goede wetenschappelijke onderzoeken de werkzaamheid van acupunctuur te bevestigen. Ook het aantonen dat sommige aandoeningen geen baat hebben bij acupunctuur is mijns inziens een goede zaak, dit schept namelijk duidelijkheid.

Veel informatie is te vinden op www.pubmed.com, een medisch wetenschappelijke database. Als u daar bijvoorbeeld het woordje “acupuncture” intypt, verschijnen er talloze onderzoeken waar acupunctuur wordt vergeleken met placebo-acupunctuur en/of andere behandelingen. Ook de website www.bmj.com, van de British Medical Journal is interessant. De Journal is een gerenommeerd tijdschrift waarin artikelen gepubliceerd worden op medisch gebied.

Zelf heb ik meegewerkt aan het onderzoek van Ineke van den Berg, MSc, BSc Erasmus te Rotterdam, omtrent de effectiviteit van moxa-therapie bij het draaien van een kindje dat in stuitligging ligt tijdens de zwangerschap.

Acupunctuur

De Chinese Geneeskunde is enkele duizenden jaren geleden in China ontstaan, veel later pas in het Westen geïntroduceerd en wordt nu overal ter wereld toegepast. De geneeskunde kent zijn oorsprong in de filosofische tradities van het taoïsme en kijkt naar de mens als geheel en niet alleen naar de ziekte op zich.

Acupunctuur bij vrouwen

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van gynaecologische klachten. Ik zie veel meisjes en vrouwen die te maken hebben met klachten over de menstruatie, hormonale dysbalans, vruchtbaarheid, zwangerschap, bevalling, borstvoeding, menopauze.

Dry Needling

Dry Needling is een moderne vorm van acupunctuur welke door zowel fysiotherapeuten als acupuncturisten gegeven kan worden.

Chinese Kruiden Therapie

Bij de meeste patiënten wordt de acupunctuurbehandeling ondersteund met Chinese kruidentherapie. Deze therapie bestaat uit het innemen van een aantal Chinese kruiden. Dit wordt ook wel een Chinese kruidenformule genoemd. Chinese kruidenformules zijn uitgekiende combinaties van kruiden die samenwerken om de gewenste effecten van de behandeling te vergroten.

Maak een afspraak

Maak een afspraak voor een behandeling.